© Philippe Desmet

© Philippe Desmet

1 / 2

OCMW zoekt vrijwilligers

Tijdens een kick-off-bijeenkomst in de Altenakapel zette coördinator Lieselotte Hanegreefs de 79 vrijwilligers van het OCMW in de bloemetjes. Tegelijkertijd nodigde ze de inwoners uit om zich aan te sluiten bij de vrijwilligerswerking.

Philippe Desmet

Het OCMW engageerde Lieselotte Hanegreefs op parttime basis als coördinator van de vrijwilligerswerking. Hanegreefs studeerde Agogiek aan de Vrije Universiteit Brussel en werkte onder meer voor het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid. In Kontich zal zij de vrijwilligers bijstaan die zich via het OCMW voor hun medemensen willen inzetten.

Momenteel telt het OCMW 79 vrijwilligers, maar Hanegreefs is nog op zoek naar mensen die zich bij de vrijwilligerswerking willen aansluiten. “De diensten die we aanbieden zijn heel divers, van computerlessen tot chauffeur voor mindermobiele Kontichnaars, dus we zoeken heel verschillende profielen als vrijwilligers.”

Naqibullah

Een opmerkelijke vrijwilliger is Naqibullah, die zich aanbood als vrijwilliger bij het Sociaal Verhuurkantoor. Naqibullah is een architect uit Afghanistan die samen met zijn vrouw (een juriste) en hun zoontje ongeveer een jaar geleden in België aankwam. Omdat hij erg gedreven is om Nederlands te leren, bood hij zijn diensten als architect aan, in ruil voor een taalbad tussen de Nederlandstalige vrijwilligers. Eén dag per week trekt hij er met zijn collega’s op uit om te klussen in de woningen van het Sociaal Verhuurkantoor.

Geïnteresseerden die zich bij de vrijwilligerswerking willen aansluiten kunnen contact opnemen met Lieselotte Hanegreefs, via vrijwilligerswerk@ocmwkontich.be of 03/451 14 21. Of kom vrijblijvend eens kennis maken, Vrijwilligerswerking OCMW Kontich, Antwerpsesteenweg 62, 2550 Kontich.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio