Georganiseerde drugsbende opgerold: “Ze hadden meer dan duizend klanten”

Archiefbeeld drugshond Foto: JVDP

Georganiseerde drugsbende opgerold: “Ze hadden meer dan duizend klanten”

Print
Antwerpen / Schoten -

Bij een reeks simultane huiszoekingen op het grondgebied Antwerpen zijn donderdag elf mensen opgepakt. Daarmee heeft de Antwerpse politie een georganiseerde drugsbende opgerold.

Vanuit verschillende voertuigen brachten de leden van de drugsbende verdovende middelen, voornamelijk cocaïne en hasj, aan de man. De bende maakte een onderscheid tussen de verkoop van kleinere gebruikershoeveelheden en de verkoop in grote(re) hoeveelheden. “Er werden dagelijks minstens twee runners gelijktijdig ingezet om de meer dan duizend klanten van drugs te voorzien. De kleinere gebruikershoeveelheden werden door de organisatie veelal verkocht in de stad Antwerpen en in de Voorkempen”, meldt de Antwerpse politie.

Schoten

Het onderzoek begon toen een runner van de drugsbende in augustus in Schoten werd opgepakt. Binnen het gerechtelijk onderzoek brachten rechercheurs de bindingen tussen de verschillende verdachten en locaties in kaart om een zo volledig mogelijk zicht te krijgen op de volledige organisatie.

Dat leidde donderdag tot twaalf simultane huiszoekingen gecoördineerd door de Antwerpse lokale recherche van de dienst drugs en uitgevoerd door verschillende teams van lokale politie Antwerpen. Bij drie huiszoekingen werden het proactief team (PROA) en het bijzonder bijstandsteam (BBT) van de Antwerpse politie ingeschakeld. Eén betrokkene werd op straat onderschept en een andere persoon werd eveneens tijdens de ochtenduren gevat in de biljartzaal van een hotel. Aan de actie namen zes drughonden deel. In totaal werden ongeveer honderd politiemensen ingezet.

Zo werden elf verdachten aangetroffen en aangehouden. De politie nam ongeveer 8,25 kg hasj, 1,2 kg cocaïne, 14.000 euro cash geld en vier voertuigen in beslag. Daarnaast werd ook een groot aantal gsm’s onderschept.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio