Puur Personal Cooking: deze kok kookt en dient zelf ook op

Print

Steven De Smedt aan het werk in Puur Personal Cooking. Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

In een verre hoek van het Zuid heeft chef-kok Steven De Smedt restaurant Puur Personal Cooking. Dat wil gewoon zeggen dat hij zijn pure en seizoensgebonden gerechten zelf kookt en zelf opdient met de hulp van een gezellig fornuis.

Puur Personal Cooking op de hoek van de Edward Pecherstraat en de Emiel Banningstraat is een van de kleinste restaurants van de stad. En pal voor de deur staat dan nog een fornuis met vier ovens van verschillende sterkte, twee vuren en een warmhoudplaat.

Het fornuis laat af en toe ’s avonds weten dat het eigenlijk gemaakt is voor huishoudelijk gebruik. “Als lunch en diner volzet waren, dan merk ik dat het fornuis wat kracht verliest. Maar de ovens blijven warm, dus die soep voor de volgende dag, die suddert de hele nacht zonder probleem in de 100°-oven”, lacht Steven. “Het fornuis vraagt zorg, maar die geef ik graag. Andere mensen hebben een auto, ik een fornuis.”

De naam Puur Personal Cooking zegt volledig wat Steven doet: “Ik werk met pure en seizoensgebonden smaken, ik kook en ik dien op. Ik haal uit het werken in dit kleine restaurant voor maximaal zestien mensen veel meer voldoening dan uit een groot restaurant. Er is een erg direct contact met de klanten.”

www.PuurPersonalCooking.be, open maandagavond en van dinsdag tot en met vrijdag: middag en avond.

Lees meer over een chef die graag eens in zijn eigen restaurant zou komen eten in Gazet van Antwerpen van zaterdag

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio