Vader krijgt negen jaar cel voor misbruik van dochters

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank heeft een 34-jarige man uit Antwerpen veroordeeld tot negen jaar cel, omdat hij zijn twee minderjarige dochters jarenlang seksueel misbruikt heeft. Hij wordt ook nog eens voor vijf jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

De moeder van de slachtoffers, die nu 13 en 14 jaar zijn, deed op 1 juni 2016 aangifte van het misbruik. Ze had de dag voordien een discussie met haar oudste dochter gehad. Het meisje was beginnen huilen en vertelde dat haar vader “vieze dingen” met haar deed.

Het misbruik was in 2011 begonnen, toen ze een jaar of negen was, en werd erger met de tijd. Ook haar zus vertelde dat ze door haar vader misbruikt was sinds ze acht jaar was. Hij zei dat hij hen zou vermoorden als ze iets zouden vertellen.

De beklaagde ontkende aanvankelijk dat hij zijn dochters had aangeraakt en sprak van een wraakactie van zijn vrouw, omdat hij gezegd had dat hij bij haar zou weggaan. Enkele dagen later meldde hij zich spontaan aan bij de politie en ging hij tot bekentenissen over. Uit het verslag van de gerechtspsychiater blijkt dat er duidelijke aanwijzingen zijn van een pedofiele stoornis bij de man.

Hij werd veroordeeld tot negen jaar cel, plus vijf jaar terbeschikkingstelling. De beklaagde moet zijn vrouw 5.150 euro schadevergoeding betalen en 25.000 euro voor zijn dochters.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio