Geschorst na tv-beelden

Anderlecht mist Spajic in topper tegen Brugge na schandalige elleboog

Anderlecht-verdediger Uros Spajic blijft twee speeldagen geschorst (en één voorwaardelijk) en mist zondag de topper tegen Club Brugge. Anderlecht ging nog in beroep maar dat baatte niet. De Serviër werd na analyse van de tv-beelden vervolgd voor een elleboogstoot op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League.

In de door Anderlecht met 7-0 gewonnen thuismatch tegen Excel Moeskroen deelde Spajic na twee derde wedstrijd en bij een 4-0 stand een elleboogstoot uit in het gezicht van Trezeguet, nota bene een huurling van de Brusselaars. De bezoekers zagen er een duidelijke overtreding in, die hen eveneens een strafschop had kunnen opleveren. Scheidsrechter Alexandre Boucaut bestrafte de fase niet, maar door de tussenkomst van de Reviewcommissie moest Spajic alsnog een sanctie vrezen.

Het Bondsparket “vond de beelden voor zich spreken” en wilde de “achteloze elleboogstoot” bestraffen met twee speeldagen effectieve schorsing, één speeldag voorwaardelijke schorsing en 800 euro boete. De Geschillencommissie volgde dat voorstel en trok de boete op tot 1.200 euro. Anderlecht kon niet leven met twee speeldagen effectieve schorsing en ging in beroep maar de Geschillencommissie Hoger Beroep had daar geen oren naar.

“De analyse van de Reviewcommissie wordt bevestigd door de tv-beelden: Spajic geeft een vrijwillige elleboogstoot aan Trezeguet, wiens fysieke integriteit in gevaar wordt gebracht. Vreemd genoeg reageert de wedstrijdleiding niet op de fase. De scheidsrechter heeft zich dan ook vergist in de beoordeling ervan”, klinkt het in het vonnis.

Meer voetbalnieuws