Dwars door West-Vlaanderen is komend jaar nieuwkomer in Belgian Cycling Cup

Foto: BELGA

Dwars door West-Vlaanderen is komend jaar nieuwkomer in Belgian Cycling Cup

Print

De kersverse Dwars door West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’, de opvolger van de ter ziele gegane Driedaagse van West-Vlaanderen, is komend seizoen de nieuwkomer in de Belgian Cycling Cup. De eerste editie van deze 1.1-wedstrijd heeft plaats op zondag 5 maart 2017.

Eigenlijk is deze Dwars door West-Vlaanderen de slotetappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen. Die rittenkoers hield in 2016 op te bestaan. “Niet omwille van het financiële aspect, maar louter om organisatorische redenen. De last en beslommeringen van een driedaagse rittenkoers wogen te zwaar op ons niet zo omvangrijk comité. Daarom besloten wij om over te stappen naar een eendagskoers over een afstand van zowat 203 kilometer”, stelt organisator Rik Goethals.

“En dan kwam de vraag om mee te stappen in het project van de Napoleon Games Cycling Cup. Na positief en wederzijds constructief aftoetsen, kwamen beide partijen vrij snel tot een akkoord. Dwars door West-Vlaanderen zal dus mee instappen in het project dat rechtstreeks uitgezonden wordt op VTM”, vervolgt Rik Goethals.

“Startplaats van onze wedstrijd is en blijft de Vismijn van kustgemeente Nieuwpoort. Van daaruit trekken wij een lus langs Middelkerke en Gistel, een knipoog naar de ‘peter’ van onze koers, Johan Museeuw, om zo een eerste keer Ichtegem aan te doen. Via Diksmuide gaat het daarna naar Ieper om dan het Heuvelland in te trekken met daarin de hellingen van de Goeberg, Rodeberg, Monteberg, Kemmelberg en Scherpenberg. Vanuit Poperinge trekken we zo naar Ichtegem, waar na 151 kilometer nog eens vier plaatselijke ronden van elk 13 kilometer wachten met daarin telkens twee kasseizones en de passage over de Keiberg.”

Meer sportnieuws