© EPA

© EPA

© AP

© REUTERS

1/4

Minstens 40 doden bij overstromingen in Thailand en Vietnam

In Thailand en Vietnam zijn door ongewoon zware overstromingen meer dan 40 mensen om het leven gekomen.

In het zuiden van Thailand werd kort voor het begin van het toeristisch hoogseizoen ook het vakantie-eiland Koh Samui getroffen. De dagenlang overstroomde wegen waren vrijdag evenwel terug toegankelijk. Maar op de stranden zijn bewakers ingezet om toeristen te waarschuwen indien zich in de door de onweders opgezweepte zee gevaarlijke golven vormen, zei de overste van het district. Meer dan 750.000 mensen in de 14 zuidelijke provinciën zijn door de overstromingen getroffen.

Alleen al in Centraal-Vietnam zijn de voorbije tien dagen minstens 24 mensen door overstromingen om het leven gekomen. Zeker twee mensen worden nog vermist, aldus de rampenbestrijdingsdienst.

Sinds eind november zijn meer dan 10.000 woningen en 1.300 hectare rijstvelden weggespoeld. Het leger heeft soldaten gemobiliseerd om de verdreven mensen te helpen. Vele gebieden zijn van de buitenwereld afgesloten, omdat de rivieren buiten hun oevers zijn getreden. De regio heeft sinds oktober drie zware overstromingen te verduren gehad. Midden oktober stonden meer dan 100.000 woningen onder water.

Nu in het nieuws