Dit gebeurt met je huid als je sport met make-up

Foto: Shutterstock

Beauty

Dit gebeurt met je huid als je sport met make-up

Print

Sporten met make-up heeft een onfraai effect op je huid. Dat zegt de New Yorkse dermatologe Heidi Waldorf aan lifestyleblad In Style.

Zweet en make-up zijn geen goede combinatie. Het lijkt voor de hand liggend maar als je rechtstreeks van je werk naar de sportschool gaat, is er vaak geen tijd meer om je eerst te ontschminken. Dat kan tot problemen leiden. “Make-up kan een ontsteking veroorzaken en de poriën verstoppen. Tijdens een training transpireer je en veeg je het zweet weg. Make-up zal zich zo verplaatsen in de richting van je poriën, waardoor je in de loop van de dagen na de training (meer) acne kan krijgen”, zegt Waldorf.

Ze heeft ook advies voor wie het risico op puistjes wil beperken: gewoon je gezicht wassen voor je in je sportkleren springt zou al veel helpen. “Als je de mogelijkheid niet hebt om je gezicht voor het sporten te wassen, was het dan na de sessie heel grondig en droog goed af. Smeer er vervolgens een hydraterende crème op en vergeet, als je nog naar buiten moet, ook de zonnecrème niet. Maak dat je huid na het sporten zacht en soepel aanvoelt om probleempjes te voorkomen.”

NIET TE MISSEN