© Photo News

Premier Michel roept op hoofd koel te houden en rechtspraak te respecteren

De regering is van plan zijn migratiebeleid te verdedigen met respect voor de rechtsstaat en de scheiding der machten. Dat heeft premier Charles Michel vrijdag aan Belga verklaard. Hij roept op het hoofd koel te houden.

Aanleiding is de polemiek die is ontstaan na de aankondiging van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken om een arrest van het hof van beroep niet te volgen. Het hof stelde dat Francken een visum moet geven aan een Syrisch gezin uit Aleppo, maar de staatssecretaris kondigde aan naar het Hof van Cassatie te stappen. N-VA startte daarop een controversiële campagne op de sociale media tegen de “wereldvreemde rechters” om haar partijgenoot te steunen.

De federale regering kwam vrijdag een “methode” overeen waarbij werkgroepen aan de slag gaan. “Ik heb de federale regering gevraagd vandaag vergaderingen met juristen te beleggen en alle juridische opties te bekijken met als doel het beleid van de regering te verdedigen, met respect voor de regels van de rechtsstaat en de scheiding der machten”, aldus premier Michel.

Nu in het nieuws