Peter R. De Vries: "Marc De Bonte stierf niet door een misdrijf"

Foto: AP, BDD

Peter R. De Vries: "Marc De Bonte stierf niet door een misdrijf"

Print
Kasterlee - De vermiste en dood teruggevonden kickbokser Marc De Bonte uit Kasterlee is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. De vries aan Omroep Brabant.

Marc de Bonte (26) verdween in de nacht van 4 op 5 november nadat hij op een feestje van zijn sportschool in Bladel was geweest. De kickbokser bezocht nog een vriend in Turnhout en vertrok daarna naar zijn vriendin in Best. Maar daar kwam hij nooit aan. Familie en vrienden wachtten bijna drie weken bang af tot zijn lichaam op 24 november werd teruggevonden in het Wilhelminakanaal in het Nederlandse Oirschot.

De ouders en vriendin van de verdwenen kickbokser schakelden de gereputeerde misdaadjournalist Peter R. de Vries in. De Vries kaartte de zaak aan in het tv-programma ‘RTL Boulevard.’ Naar aanleiding van de uitzending kreeg de politie drie nieuwe tips.

Nu het lichaam is teruggevonden, geeft De Vries zijn mening over de afloop van de zaak: "Het lichaam is vrijgegeven en al gecremeerd. Dat was niet gebeurd als er werd gedacht aan een misdrijf." Hij zegt die op de Nederlandse nieuwssite Omroep Brabant. "Een schotwond, gat in het hoofd: een misdrijf laat altijd sporen achter. Het lichaam is teruggegeven aan de familie, dat wil zeggen dat er geen aanwijzingen van een misdrijf zijn." Politie en parket zijn hier nog niet eensluidend over. Zo zou nog worden gewacht op de uitslag van een toxicologisch onderzoek. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio