Emma Plasschaert klimt naar zesde plaats in WB zeilen Melbourne

Archiefbeeld Foto: BELGA

Emma Plasschaert klimt naar zesde plaats in WB zeilen Melbourne

Print

Emma Plasschaert is vrijdag in de Laser Radiaal-klasse op de Wereldbekerfinale zeilen in het Australische Melbourne opgerukt naar de zesde plaats. Maité Carlier blijft status quo op de negende stek.

Nadat de regatta’s donderdag wegens een storm geannuleerd werden, kon er vrijdag wel gezeild worden voor de kust van Melbourne. Plasschaert klokte in de vijfde en zesde regatta telkens af op de vijfde plaats, goed voor een totaal van 28 punten. Carlier moest vrede nemen met respectievelijk de elfde en tiende plaats, waardoor ze in de tussenstand 44 punten achter haar naam heeft staan. De Nederlandse olympisch kampioene Marit Bouwmeester leidt met zes punten.

In de Laser-klasse voor mannen is Wannes Van Laer na zes regatta’s twaalfde met 53 punten. Hij werd vrijdag respectievelijk tiende en elfde. De Australiër Matthew Wearn heeft intussen met acht punten de leiding overgenomen.

In totaal staan er tien regatta’s en de medaillerace op het programma. Aan de WB-finale nemen de beste twintig zeilers per klasse deel. Evi Van Acker is niet van de partij in Melbourne. Zij hervat haar intensieve trainingen pas begin volgend jaar.

Uitslagen:

Laser Radiaal:

1. Marit Bouwmeester (Ned) 6

2. Anne-Marie Rindom (Den) 13

3. Silvia Zennaro (Ita) 19

...

6. Emma Plasschaert (BEL) 28

9. Maité Carlier (BEL) 44

Laser:

1. Matthew Wearn (Aus) 8

2. Pavlos Kontides (Cyp) 11

...

12. Wannes Van Laer (BEL) 53

Meer sportnieuws