Nog eens 1,8 ton cocaïne gevonden in Antwerpse haven: teller op 28 ton dit jaar

Foto: Politie.nl

Nog eens 1,8 ton cocaïne gevonden in Antwerpse haven: teller op 28 ton dit jaar

Print

In de haven van Antwerpen is deze week opnieuw een erg grote lading drugs onderschept. In samenwerking met de Nederlandse Landelijke Recherche heeft de Belgische douane een lading van 1.800 kilo cocaïne in beslag genomen. Dat meldt de Nederlandse politie.

De vondst werd afgelopen dinsdag gedaan. De drugs zaten verstopt tussen een lading fruit, afkomstig uit Zuid-Amerika. Volgens de politie heeft de lading cocaïne een straatwaarde van ongeveer 55 miljoen euro.

De drugs werden pas onderschept toen donderdag de paletten met fruit werden afgeleverd bij een bedrijf in de Noord-Nederlandse stad Medemblik. Ter plekke werden acht personen aangehouden. Zij waren de lading aan het uitpakken. Het merendeel van die verdachten heeft een gerechtelijk verleden voor zware delicten. Ze worden vandaag, vrijdag, voorgeleid voor de rechter.

De verdachten hebben verschillende nationaliteiten. Na de aanhouding zijn onder meer vuurwapens en voertuigen aangetroffen en in beslag genomen. Een voertuig was voorzien van geprepareerde verborgen ruimtes.

De megavangst brengt de totale hoeveelheid drugs die dit jaar in de Antwerpse haven in beslag werd genomen op 28 ton. Een historisch record. 

.

Nu in het nieuws