De best verkopende trends van 2016

Foto: Net-a-porter / Urban Outfitters / Etsy

Mode

De best verkopende trends van 2016

Print
2016 is nog niet helemaal voorbij, maar dit waren dit jaar de best verkopende modetrends in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Deze trends zag je dit jaar volop op modeblogs en in het straatbeeld opduiken, ook bij ons.

Trend 1: Bomber jacket

Ontwerpers hebben dit jaar duidelijk de originele bomber uit de jaren negentig herontdekt, en volgens Google was dit jasje dan ook het meest gezochte kledingstuk op internet. De bomber jacket is niet alleen populair bij vrouwen, maar ook bij mannen en kinderen, en het wordt beschouwd als hét kledingstuk om je outfit zowel stoer als modieus te maken

 

Urban Outfitters / Topshop

 


Trend 2: Sneakers

Sneakers blijven aan populariteit winnen en werden dit jaar door Britse vrouwen zelfs voor het eerst verkozen boven hoge hakken. Sneakers aan de voeten dus, dé trend van 2016.

 

 


Trend 3: Blote schouders

Een paar jaar geleden verschenen veel actrices met blote schouders op de rode loper en dus waren jurkjes, topjes en sweaters met blote schouders een trend in de lente en zomer van 2016, en zelfs dit najaar. 

 

Etsy / Asos

 


Trend 4: Jumpsuits

Een bijzonder populair kledingstuk op de webshops ASOS en Zalando. Een makkelijke oplossing als je niet weet wat je moet aantrekken en alomtegenwoordig op straat en in het modebeeld.

 

JBC / Sessùn / Net-a-porter

 


Trend 5: slipdress

Nog opvallend dit jaar: het jurkje met de heel fijne bandjes dat eigenlijk ook je nachtjapon zou kunnen zijn. Blote schouders of met een t-shirt onder, de slip- of camidress was een heel populaire en hippe outfit in 2016. 

Topshop / ASOS


Eervolle vermelding: de gescheurde jeans

Hoewel het geen nieuwe trend is, blijft de gescheurde jeans bijzonder populair en verkocht destroyed denim ook dit jaar bijzonder goed.

NIET TE MISSEN