© BELGA

Nederlandse misdaadblogger doodgeschoten aan bordeel

In Nederland is gisterenavond de Nederlandse misdaadjournalist Martin Kok, van de populaire website Vlinderscrime.nl doodgeschoten. Een onbekende nam Kok onder vuur toen hij op de parking van een bordeel in Laren in zijn auto stapte.

Martin Kok is een ex-crimineel die lange gevangenisstraffen uitzat wegens moord en doodslag. Na zijn gevangenisstraf schoolde hij zich om tot misdaadverslaggever en scoorde hij een aantal opzienbarende primeurs met zijn misdaadblog Vlinderscrime.nl.

Veel vijanden

Maar met zijn provocerende verslaggeving maakte hij ook veel vijanden in het zware criminele milieu. Kok plaatse zonder enige terughoudendheid dossierstukken, foto’s en namen van kopstukken van de Nederlandse drugsmaffia op zijn website. Vorig jaar werd zijn woning beschoten en werd er ook een bom onder zijn auto geplaatst.

Kok had sinds kort ook een misdaadprogramma bij de omroep Powned. In zijn eerste reportage onthulde hij met een verborgen camera hoe gemakkelijk het is om drugs en wapens binnen te smokkelen in de streng beveiligde gevangenis van Heerhugowaard. Martin Kok laat een zoontje na.

Nu in het nieuws