De nobele boodschap achter het nieuwe logo van Chapecoense na vliegtuigcrash

Foto: twitter

Overlever leert opnieuw stappen

De nobele boodschap achter het nieuwe logo van Chapecoense na vliegtuigcrash

Print

Het getroffen Chapecoense heeft een nieuw embleem. De Braziliaanse voetbalclub die bij een vliegtuigcrash bijna zijn volledige A-kern verloor, paste zijn clublogo symbolisch aan met twee sterren. En daar zit een nobele boodschap achter.

Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense, journalisten en stafleden stortte eind november neer in de buurt van Medellin, waar de Brazilianen de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana zouden spelen tegen Atlético Nacional. In totaal kwamen 71 mensen om het leven. Slechts zes passagiers overleefden de crash: drie voetballers, twee crewleden en een journalist. De getroffen club werd zaterdag postuum tot kampioen van de Copa Sudamericana gekroond, dat liet de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie (CONMEBOL) officieel weten.

De eerste ster op het nieuwe logo verwijst naar die titel van de Copa Sudamericana. De ster is wit “als een teken van vrede en van de rust die onze eeuwige kampioenen hebben gevonden. De witte kleur symboliseert ook het licht dat ons in de toekomst zal begeleiden.”

De tweede ster in de letter F, die verwijst naar Football, is “een subtiele maar krachtige manier om degenen die hun leven hebben gewijd aan Chapecoense te eren”.

Overlever leert opnieuw stappen

Intussen proberen de overlevers van de crash hun leven weer op te pakken. Stap voor stap, helaas ook letterlijk zoals blijkt uit een video van een speler die opnieuw moet leren stappen. Verdediger Alan Ruschel herstelt echter sneller dan de dokters hadden durven hopen. Ruschel vertoeft momenteel nog in Colombia maar zou binnenkort naar zijn thuisland kunnen terugkeren om daar verder te revalideren...

Meer sportnieuws