Vuurwerk en bommetjes

Eén gewonde na vuurwerk: Ajax reageert na wangedrag van fans in Luik

Print

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft donderdagavond na de wedstrijd in de Europa League bij Standard Luik (1-1) het gedrag van een gedeelte van de Ajax-fans ernstig afgekeurd. Tijdens het duel gooiden supporters vanuit het uitvak vuurwerk richting het veld en naar een aangrenzend vak met aanhangers van de Belgische thuisclub. Het duel werd in de zesde minuut kortstondig stilgelegd.

“Het is een smet op deze wedstrijd en de goede Europese campagne die we hebben gedraaid”, zei de balende Van der Sar. “Dit soort dingen zijn absoluut uit den boze.” De directeur liet weten dat Ajax nadenkt over gepaste maatregelen.

De oud-doelman heeft namens de Amsterdamse club zijn excuses aangeboden aan Standard. “Het is zonde dat dit soort dingen, die niet op een voetbalveld thuishoren, gebeuren”, zei hij op de website van Ajax. “Het schijnt dat er ook nog iemand gewond is geraakt. We hopen uiteraard dat het met die persoon goed gaat. Uiteraard hebben we onze verontschuldigingen aangeboden aan Standard, zoals zij twee maanden geleden bij ons ook hebben gedaan.”

Van der Sar benadrukt wel dat zijn kritiek op slechts een klein deel van de Ajax-fans is gericht. “Van de 1.300 meegereisde fans zijn er waarschijnlijk zo’n 1.280 die ons goed hebben gesteund. Jammer dat er toch een smet op een verder prachtige Europese campagne is gekomen. We waren al na vier wedstrijden gekwalificeerd. Vandaag speelden we met acht jongens uit onze eigen opleiding.”

Ajax was al voor het duel zeker van overwinteren in de Europa League, Standard is na het 1-1 gelijkspel van donderdag op Sclessin uitgeschakeld omdat Celta met 0-2 ging winnen op het veld van Panathinaikos.

Meer sportnieuws