© BELGA

Standard-coach Jankovic: “Vrijgevigheid, maar niet genoeg kwaliteit”

Op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League behaalde Standard in een thuiswedstrijd een gelijkspel tegen Ajax Amsterdam. De Luikenaars zijn daarmee niet gekwalificeerd voor de 16de finale, omdat Celto Vigo won van Panathinaikos (0-2) en zo de tweede plaats in het klassement behaalde met negen punten.

De “Rouches” eindigen op de derde plaats van groep G met zeven punten, en zullen zo niet Europees overwinteren, tot grote spijt van hun trainer. “Het is een grote teleurstelling om uitgeschakeld te worden”, zei Aleksandar Jankovic enkele minuten na de wedstrijd. “Vandaag waren we meer vrijgevig dan kwalitatief.”

Doelman Guillaume Hubert werd in de 27ste minuut verrast door een schot van Anwar El Gahzi, en het was wachten tot de 85ste minuut op de gelijkmaker van Benito Raman.

“In de eerste helft hebben we het moeilijk gehad”, analyseert de trainer van Standard. “We gaven een doelpunt weg dat gelijkaardig was aan dat van Charleroi. Daarna waren we niet nauwkeurig genoeg in de opbouw en waren we ook niet agressief genoeg.”

“In feite hadden we in de eerste helft minstens een doelpunt moeten scoren, maar er zaten te veel fouten in het spel van mijn spelers. (...) Na de pauze hebben we bepaalde dingen rechtgetrokken. Maar de ploeg miste kansen die je op dit niveau niet mag missen. Over het algemeen waren we vanavond niet efficiënt genoeg om Ajax te verslaan”, aldus Jankovic.

Bosz: “Jammer, we konden deze wedstrijd winnen”

Ook al hoefde Ajax donderdagavond niet te winnen, toch toonde trainer Peter Bosz zich na afloop teleurgesteld dat ze de drie punten niet konden binnenhalen. “Jammer, we hadden de mogelijkheid om de match te winnen”, aldus de trainer. “Mijn team kreeg verschillende echte mogelijkheden om het pleit te beslechten, vooral tegen het einde. Ik had gewild dat we gewonnen waren, onder meer om de UEFA-coefficiënt van Nederland te verbeteren.”

MEER OVER Standard de Liège

Meer sportnieuws