© BFM, HO

Spectaculaire crash op E313: “We hoorden ‘Stop!’ roepen, maar toen kantelde de bus”

Een bus met een veertigtal 50-plussers is gisteravond in de berm naast de snelweg E313 terechtgekomen nadat het voertuig tegen een botsabsorbeerder was gereden. Dertien mensen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht.

hans otten

De groep uit Bilzen, die zichzelf ‘50-Plus Bilzen’ noemt, keerde rond 18.50u uit Antwerpen terug na een daguitstap naar Antwerpen. “Het was een heel fijne dag geweest”, vertelt het echtpaar ­René Nobels en Josephine ­Coninx. “Plots begon de bus te slingeren en hoorden we vooraan ‘Stop! Stop!’ roepen. Meteen daarna volgde een enorme klap en vlogen we in de gracht. Iedereen tuimelde over elkaar. Er was grote paniek.”

Volgens de reizigers die vooraan naast de chauffeur zaten, was de man eerder al van zijn baanvak afgeweken. “Hij was volgens ons onwel geworden en begon te ­slingeren. Hij is even aan de kant gestopt om wat te drinken. We raadden hem aan om even te wachten, maar hij is toch doorgereden. Een paar minuten later week hij weer van zijn rijvak af en zagen we het obstakel op ons afkomen.”

© BFM

Nooduitgang

De klap was erg hevig, de botsabsorbeerder aan het begin van de uitvoegstrook van de afrit ­Herentals-West plooide tegen een paal naast de snelweg. Nadat de bus met verbrijzelde voorruit dwars door de vangrail in de gracht naast de weg was beland, stopten andere bestuurders om te helpen. “Ik probeerde verscheidene ruiten in te slaan, maar dat lukte niet. Uiteindelijk vond ik een nooduitgang en dat lukte wel. Zo zijn meerdere mensen naar buiten geraakt. Even later heeft de brandweer de inzittenden er een voor een uitgehaald”, zegt een hulpvaardige bestuurder.

Lees ook: Bus belandt in berm E313 na daguitstap: twee zwaargewonden

Nu in het nieuws