Lords of Acid krijgt 40.000 euro van Amerikaanse superfans

Foto: ISOPIX

Lords of Acid krijgt 40.000 euro van Amerikaanse superfans

Print

In Vlaanderen is het al even stil rond Lords of Acid, het elektronische nevenproject van Praga Khan-frontman Maurice Engelen (57, foto). Maar in de VS genieten de rockers van I Sit On Acid nog een cultstatus. De Children of Acid, de diehardfans, hebben er met een crowdfundingcampagne genoeg geld voor een nieuwe plaat opgehoest. “In twee weken tijd hebben ze 40.000 euro ingezameld”, zegt Engelen. “Gekkenwerk. In de jaren 90 kwam zelfs de zanger van Red Hot Chili Peppers naar onze shows. Maar die hype is al lang voorbij, dachten we. Niet dus.”

“Van de 560 geldschieters zijn er maar honderd die niet uit de VS komen. In ruil mochten de fans de titel van het album – Pretty in Kink – kiezen en zelf bepalen hoe ze vergoed worden.” Dat gebeurt met T-shirts, ­vinyls en zelfs handgeschreven lyrics.

Lords of Acid krijgt 40.000 euro van Amerikaanse superfans
Foto: Patrick Bollen PHB

Pretty in Kink moet in september in de rekken liggen, daarna gaat Lords of Acid op tournee in Noord-Amerika. “We zijn ook op zoek naar een nieuwe Belgische ­zangeres als opvolgster van Deborah Ostrega.”

.

Nu in het nieuws