© Getty Images

10 procent minder boetes voor gsm-gebruik achter stuur

Vorig jaar kregen 108.521 bestuurders een proces-verbaal op het gebruik van hun gsm achter het stuur. Dat is een lichte daling tegenover het jaar voordien.

Dat blijkt uit cijfers die het Kalmthoutse CD&V-Kamerlid Jef Van Den Bergh opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

De cijfers betekenen een daling ten opzichte van 2014 toen liefst 121.324 chauffeurs tegen de lamp liepen. “Elke vermindering is goed”, reageert de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen. “Gsm’en en autorijden gaan niet samen.”

Ondanks de dalende cijfers worden elke dag nog driehonderd bestuurders betrapt. “De cijfers zijn verontrustend”, zegt Van Den Bergh. “De link met onveiligheid in het verkeer wordt onderschat.”

Het Kamerlid hoopt dan ook dat snel werk gemaakt wordt van de aanpassing van de camerawet. Dat zou betekenen dat politiediensten in anonieme voertuigen zogeheten dashcams kunnen gebruiken om overtredingen vast te stellen. In zijn antwoord op de vragen van Van Den Bergh zegt minister Jambon dat een werkgroep zich momenteel buigt over het cameragebruik van politiediensten.

Lees er vrijdag meer over in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws