© rr

© rr

© rr

1/3

“Kinderen gechoqueerd door onaangekondigde stripact in Kinepolis Antwerpen”

Toen Cindy Van Hasselt dinsdag naar Kinepolis in Antwerpen trok, hoopte ze er een ontspannende bioscoopavond met haar twee dochters van 13 en 17 van te maken, samen met haar zus. Maar wat ze niet wist, was dat Kinepolis een stripper had uitgenodigd voor Ladies at the Movies – het maandelijkse evenement voor vrouwen – die voor de vertoning uit een grote taart zou komen. “Een zeer expliciete act waarbij de stripper uiteindelijk volledig naakt ging. We waren alle vier gechoqueerd.”

Het viertal ging kijken naar de Vlaamse komedie Pippa binnen de formule van de vrouwenavond Ladies at the Movies. “Op de website hadden we gelezen dat er hapjes, drankjes en een verrassingsact zouden zijn voor de tiende verjaardag van het evenement. Het leek ons leuk om daar een uitstapje met zijn vieren van te maken. Er stond ook geen verplichte minimumleeftijd bij (intussen is dat wel het geval, red.)”, vertelt moeder Cindy.

© rr

Volledig naakt

“Voor de voorstelling van de film begon, stond er een grote taart voor het beeldscherm en was het tijd voor de verrassingsact. Al snel bleek dat in die taart een stripper zat. Tot mijn grote verbazing was het een zeer expliciete act waarbij de man uiteindelijk volledig naakt ging. Mijn eerste reactie was om mijn 13-jarige dochter af te schermen, zij hoort zulke zaken nog niet te zien. Ze was zelf ook erg geschrokken en wilde duidelijk niet verder kijken naar de act. Behalve mijn dochters zaten er nog andere minderjarige kinderen in de zaal, dus ik kan me voorstellen dat ik niet de enige moeder ben die ontzet is over het gebeuren.”

“De stripact duurde al bij al maar een kwartiertje, maar het was genoeg om de avond te vergallen. We waren alle vier gechoqueerd door de keuze van Kinepolis om zo’n act te laten plaatsvinden tijdens een evenement waar ook minderjarigen aanwezig zijn”, vertelt Cindy ­emotioneel.

De moeder stapte achteraf naar de balie van de bioscoop en kreeg daar een klachtenformulier om in te vullen. “Ze hebben via de telefoon ondertussen hun excuses aangeboden.”

Gericht op volwassen vrouwen

Volgens Kinepolis ging de stripper niet volledig naakt, maar hield hij een slip aan. “Het klopt dat we als verrassingsact een stripper geboekt hadden voor Ladies at the Movies. Onze communicatie over het evenement is gericht op volwassen vrouwen, zij zijn ook de doelgroep”, reageert communicatieverantwoordelijke Anneleen Van Troos van Kinepolis. “Toch is het niet verboden voor minderjarigen om deel te nemen. We begrijpen dat mevrouw Van Hasselt niet opgezet was met deze act. Daarom bieden we ook onze verontschuldigingen aan. In de toekomst zullen we ook beter nadenken over de keuze van de acts voor dergelijke evenementen. We hebben ook contact opgenomen met mevrouw Van ­Hasselt om de situatie uit te praten.”

© rr

Nu in het nieuws