Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

ZaalvoetbalFutsal 1ste klassereal Noorderwijk - Malle-Beerse (vanavond 21.15u) - Ook een beetje het duel tussen leerling Kurt Gessner en leermeester Frank Belmans

“Er is altijd een gezonde rivaliteit tussen ons”

Met enige zin voor overdrijving is het duel tussen Noorderwijk en Malle-Beerse de wedstrijd van het jaar. “Maar ook in deze match zijn er niet meer dan drie punten te verdienen”, relativeert Frank Belmans, de coach van Malle-Beerse.

Bart D’haene

De trainers van beide clubs zijn geen onbekenden voor elkaar. Frank Belmans was bij FT Antwerpen en later bij Malle-Beerse trainer van Kurt Gessner (Noorderwijk). Ook op het veld heerst een gezonde rivaliteit. In derde provinciale C is Gessner T1 van Gierle, Belmans heeft dan weer de leiding bij Wezel.

De rivaliteit

Kurt Gessner: “Mijn verleden bij Malle-Beerse speelt niet meer. Net nadat ik vertrokken was bij Malle-Beerse, deed het me nog wat. Nu ben ik al te lang weg. Met Frank Belmans is er altijd een gezonde rivaliteit geweest. Maar voor één keer wentel ik me met plezier in de rol van underdog. Malle-Beerse moet winnen om voeling te behouden met de plaatsen die recht geven op de eindronde. Voor ons begint het seizoen in 2017 (grijnst).”

Frank Belmans: “Ik heb altijd met plezier met Kurt samengewerkt. We reden samen naar de wedstrijden van FT Antwerpen en Malle-Beerse. Ik voel geen rivaliteit.”

Het derbygevoel en het prestigegevoel vande ploeg van de Kempen

Gessner: “Niet dat ik dit de wedstrijd van het jaar vind. Oké, het derbygevoel leeft. Maar ik onthoud dat dit vooral een wedstrijd is waarin ik, op doelman Talhaoui na, slechts drie spelers overhoud uit de kern: Ahmed Ajouaou, Iliass El Attabi en Abderahim El Kkarroubi. De anderen (Karim Bouyakoubi, Abdullah Kherouah, KhalidMoussaoui en Saad Salhi, red.) zijn geblesseerd en Hicham Salah is nog steeds disciplinair geschorst. Vanavond komen Ward Vivys en Nico Dries van de satellietploeg uit derde nationale en drie beloften bij de kern. Het wordt sowieso een zware opdracht, omdat Malle-Beerse wellicht ook Steven Dillien kan inzetten. Maar we gaan wel voluit voor de overwinning. Gelukkig is Ouaddouh geschorst.”

Belmans: “Het is een tijdje geleden dat we nog van Noorderwijk konden winnen. Vergeet niet dat Noorderwijk ons vorig seizoen met een jonge ploeg in Beerse een lesje leerde en Ward Vivys drie keer scoorde. We hebben pech dat onze topper Ismail Ouaddouh geschorst is. Zijn transfer was een schot in de roos. Jeroen Hakkens is al maanden op de sukkel. Zo groot is onze kern ook weer niet.”

Alles verandert snel

Gessner: “Vorig seizoen kenden wij een knappe campagne en zat Malle-Beerse in de hoek waar de klappen vielen. Dit seizoen draait het bij ons vierkant. Door blessures, omstandigheden van buitenaf en het vertrek van een sterkhouder als Zerouali. Gelukkig bevestigde het bestuur het vertrouwen in de technische staf en bepaalde spelers. Maandag worden de namen van twee nieuwkomers bekendgemaakt. Op dit ogenblik is elke wedstrijd voor ons moeilijk. We behaalden tot op heden slechts één overwinning (zucht).”

Belmans: “Noorderwijk kende vorig seizoen een schitterende campagne. Dit seizoen waren er uitgesproken ambities en lukt het niet. Wij hadden op voorhand getekend voor het behoud na een snertseizoen 2015-2016. Dankzij ons schitterend parcours in november, staan we op een verrassende vijfde plaats. In onze recente thuiswedstrijden deden we wat we moesten doen. Het publiek genoot en de sfeer in de groep kreeg een boost.”

2017

Gessner: “Voor de eindronde komen we ongetwijfeld te laat (grijnst). Elk punt in 2017 zal meegenomen zijn. Ik verwacht wel dat we in het nieuwe jaar met een sterkere ploeg aan een opmars kunnen beginnen.”

Belmans: “We doen zeker niet gek. Onze ambitie was de laatste twee plaatsen in de stand vermijden. In dat opzet slagen we voorlopig perfect. Dat willen we zo houden en in de thuiswedstrijden willen we onze supporters verwennen.”