Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Geys en Boonen zijn Belgische blikvangers

VeldlopenCross in Reusel (zondag)

Ruben Geys en Jolien Boonen zijn zondag enkele van de Belgische blikvangers in de cross in het Nederlandse Reusel.

Traditioneel zullen heel wat Kempenaars de landsgrens met Nederland oversteken om er op een boogscheut van Arendonk te gaan crossen in de bossen van Reusel. Ruben Geys, winnaar in Neerpelt (13 november) en tweede in Arendonk (27 november) heeft er zin in.

“De conditie is momenteel beter dan ik had gedacht. In de cross van Arendonk had ik wat last van zware benen, maar ik zit wel goed. Reusel en de cross in de Lilse Bergen (18 december) van ATAC zijn nog twee crossen die ik graag wil lopen. Op het einde van het jaar doe ik normaal gezien ook nog een stratenloop in Meeuwen-Gruitrode”, licht de Balenaar zijn programma toe.

De sterk lopende triatleet wil op 19 maart zijn debuut op de marathon maken. “Ik loop dan de marathon van Los Angeles. Mijn doel? Ik wil sowieso onder de 2u30 duiken. Het persoonlijke record van mijn trainer Peter Kelchtermans is 2u28. Daar zou ik heel graag onder willen blijven.”

Bij de vrouwen zal Jolien Boonen aantreden in Reusel. Zondag won ze nog in Boechout en de week voordien was ze de beste in de cross van Arendonk.

“Het gaat goed. Ik liep nog nooit in Reusel, maar ik kijk ernaar uit. Het parcours daar in Nederland is wat langer en zwaarder. Normaal zou een lang en zwaar parcours me moeten liggen”, aldus de nummer elf van het afgelopen BK cross.

Ook de Arendonkse atletiekclub ARAC zal goed vertegenwoordigd zijn op de cross van zusterclub (AVR’69) in Reusel.