Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© WAS

Basketbalkwartfinales beker van belgië (heen)port of antwerp Giants - Okapi aalstar (vanavond 20.30u)

Antwerpenaar Steve Ibens met Aalstar op bezoek in Lotto Arena: “Dit was een mooie halve finale geweest”

Vanavond werkt Port of Antwerp Giants de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België tegen Okapi Aalstar af. De havenploeg gaat op zoek naar een goede uitgangspositie tegen de Ajuinen, die gecoacht worden door Antwerpenaar Steve Ibens.

“Wij spelen met Okapi Aalstar niet Europees”, aldus Ibens. “De beker zorgt dus voor extra wedstrijden, maar is wel de kortste weg naar een prijs. Wij hebben dit weekend dan ook met stip genoteerd.”

Op 20 november kwam Okapi ­Aalstar, dat ook Sinjoor Senne Geukens en Thomas De Thaey (allebei ex-Giants) in de rangen heeft, na een spannende match nipt winnen in de Lotto Arena. “Dit is een andere competitie”, benadrukt Ibens. “Deze kwartfinale wordt bovendien over twee wedstrijden afgewerkt. Ik heb mijn selectie ingepeperd dat ze de ­Giants niet mag onderschatten. Zij kennen, ondanks een dip, een knap parcours in Europa en prijken nog altijd aan de leiding. Ze missen ook nog Ryan Anderson, maar met de komst van Corey Hawkins beschikken ze over extra vuurkracht. Vorige week hebben ze ook nog eens vertrouwen getankt tegen Bergen. Neen, ik verwacht een geprikkeld Antwerp Giants vanavond aan de opworp. ­Jason Clark aan banden leggen zal dan ook niet genoeg zijn. Ik vind trouwens, en dit met respect voor alle ploegen, dat deze confrontatie te vroeg komt. Port of Antwerp Giants - Okapi Aalstar zou een mooie affiche in de halve finale zijn.”

Met Mike Smith?

Nog geen Ryan Anderson bij Port of Antwerp Giants. De Amerikaanse ­power forward zit na een maand ­behandeling en rust perfect op schema met zijn geblesseerde knieën. Verwacht wordt dat hij half december bij de groep herneemt. Mike Smith, die vorige week de wedstrijd tegen Bergen vanwege een rugblessure miste, hervatte de trainingen. De MRI-scan bracht geen ernstig letsel bij de Amerikaanse forward aan het licht. “Mike had begin deze week nog veel pijn”, aldus sportief manager Leo De Rycke. “Hij trainde individueel en we hopen dat hij vanavond in actie komt.”

Het contract met Leigh Enobakhare loopt na de dubbele ontmoeting met Okapi Aalstar af.