Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Boksenround 3-gala - Youssef Challouki en Meriton Karaxha wacht zware partij tijdens ROUND 3-gala

“Ik zie mezelf nooit als underdog”

Een totaalspektakel met boks, thaiboks en een grote vechtsportmarkt. Dat schotelen de organisatoren van ROUND 3 dit weekend voor. De Antwerpse vechters Meriton Karaxha en Youssef Challouki vechten op respectievelijk vrijdag en zaterdag de hoofdpartij.

kobe verheyen

ROUND 3 is een initiatief van Sporting A in samenwerking met het Vlaams Platform Risicovechtsporten en verschillende erkende Antwerpse sportclubs. “We spelen met het evenement in op de toenemende populariteit van vechtsporten in onze stad”, zegt Jamal Toualla, sportadviseur bij Sporting A. “Er zijn naar schatting honderd vechtsportclubs in Antwerpen, die allemaal samen duizenden vechtsporters herbergen. We willen hen niet alleen ondersteunen door het organiseren van het gala dit weekend, maar ook door opleidingen en workshops te organiseren over bijvoorbeeld voeding en over veilig aan vechtsport doen.”

Het evenement in Het Rooi in Berchem is uniek wegens de verscheidenheid aan activiteiten. Op vrijdagavond vindt het boksgala plaats, op zaterdagmiddag wordt een vechtsportmarkt met infosessies en demonstraties door Nordin Ben Moh en Dirk Van Tichelt georganiseerd en ‘s avonds is het de beurt aan de thaiboksers en de mixed martial arts-vechters.

Thuisvechters hebben vertrouwen

Meriton Karaxha van Antwerp Boxing Academy vecht tijdens het boksgala de hoofdkamp tegen Norwin Galo. “Ik verwacht een zware partij”, zegt de bokser, die zich dankzij zijn sponsor Michel Van den Brande van Kontrimo volledig op de bokssport kan toeleggen. “Galo heeft zopas maar nipt verloren van de nummer 36 van de wereld. Het wordt dus acht rondes hard kampen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik zal winnen.”

Ook thaibokser Youssef Challouki, die zaterdagavond partij geeft aan Arman Hambaryan, wacht een zware partij. Maar dat hij de underdog is, wil Challouki niet gehoord hebben. “Ik zie mezelf nooit als underdog. Het is een thuismatch voor mij, ik woon op twee minuten van de sporthal. Ik besef dat Hambaryan een wereldtopper is, maar ik zie hem echt niet winnen tegen mij.”

Meer informatie: www.round3.be