Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Op krachten komen tegen  zware eindejaarsperiode”

Laurens Sweeck, met Wout Van Aert in zijn wiel. Foto: BELGA

“Op krachten komen tegen zware eindejaarsperiode”

Veldrijdenelite met en zonder contractDVV Verzekeringen Trofee in Essen - Alleen Laurens Sweeck start na Spaanse stage met broers Diether en Hendrik

Laurens Sweeck keert vandaag terug uit Mallorca en start morgen in Essen. Het wordt zijn enige cross dit weekend, want Overijse laat hij links liggen. “Ik wil op krachten komen tegen de zware eindejaarsperiode”, zegt hij.

Mathieu Van Der Poel en Wout Van Aert verdeelden vorig weekend de koek. Voor de 'best of the rest' is een (derde) podiumplaats halen zowat het hoogst haalbare. Daar greep Laurens Sweeck zowel in Francorchamps (vijfde) als Mol (vierde) naast. “Vooral in Mol, waar ik normaal gezien een sterk resultaat in de benen heb, voelde ik een gebrek aan frisheid”, zegt Laurens Sweeck.

“Tijd dus om het even rustig aan te doen. Ik kom daarom komend weekend alleen in Essen aan de start. Ik wil opnieuw op krachten komen met het oog op de eindejaarperiode, die zich erg druk en lastig aandient.”

Daarom ook trok hij maandag met zijn broers Hendrik en Diether naar Mallorca, waar ze met hun drietjes op hotel verbleven. “Stel je dat niet voor als vakantie”, laat Laurens Sweeck vanop hun kamer verstaan. “We genieten hier weliswaar van een aangename twintig graden, maar wij zijn hier in de eerste plaats om te trainen. ’s Avonds in de bar hangen, dat is er niet bij. Gezellige restaurantjes opzoeken evenmin. Dit is een fietsvriendelijk hotel, waar alleen gezonde en sobere voeding op tafel komt.”

Vandaag keren Laurens en Hendrik terug, om dan hun eigen weg te gaan. “Ik koers zaterdag in Essen. Hendrik neemt een weekend rust”, verklaart Laurens.

Diether vertrok vanuit Spanje met het vliegtuig rechtstreeks richting Wenen. “Hij neemt daar een huurauto om zondag 250km verderop in Tsjechië aan de slag te gaan”, vertelt zijn tweelingbroer. “Hij hoopt er nog wat UCI-punten te sprokkelen. Die heeft hij hoog nodig. Anders dreigt hij uit de top vijftig te vallen. Dat wil hij absoluut vermijden.”