Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

BasketbalBeker van belgië - Daniel GoethalsKangoeroes willebroek

“Hier zat meer in”

Geen bekerstunt van Kangoeroes Willebroek in de terugwedstrijd van de 1/8ste finales van de Bpost Cup tegen Brussels. De Rupelploeg won wel, maar kon de nederlaag met 20 punten uit de heenwedstrijd niet uitwissen.

cpm

Tweemaal leek Kangoeroes Willebroek op weg om de 98-78 nederlaag uit de heenwedstrijd om te zetten in een sensationele zege met meer dan twintig en dus kwalificatie voor de kwartfinales. “We hadden bij 20-7 en vooral ook in het derde kwart bij een 54-40 tussenstand het momentum om Brussels verder pijn te doen. Jammer genoeg konden we dat niet verzilveren. Ja, het ontbreken van Terry Deroover doet pijn. Een rotatie op de guard is cruciaal en dat viel dus weg. Uiteindelijk is het belangrijk dat we de winst (68-65) nog in Willebroek konden houden. Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat er echter ontgoocheling heerst bij de uitschakeling. Proficiat aan Brussels, maar er zat meer in”, sakkerde coach Daniel Goethals. De Rupelploeg komt pas op 17 december in Bergen (12de speeldag Euromillions League) opnieuw in actie. Terry Deroover hoopt er dan opnieuw bij te zijn. “De schouderblessure evolueert goed. Ik hoop vandaag (vrijdag) goed nieuws te krijgen van de MRI-scan. Als die het licht op groen zet, kan ik echt aan mijn comeback werken”, zegt Deroover.

Vrouwen naar Luik

Na de zware nederlaag bij leider Castors Braine trekken de vrouwen van Kangoeroes Willebroek zaterdag naar Luik Panthers. De nieuwe Amerikaanse center D’Eboni Ross werd met een onvoldoende al doorgestuurd. Kangoeroes zal waarschijnlijk pas in februari/maart een tweede Amerikaanse versterking presenteren.