Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldlopenBooischot - Hendrik Lekensavzk

“Ondanks examens hopen we op 650 lopers”

AVZK organiseert zondag de jaarlijkse veldloop in Booischot aan de paardenrenbaan en de honkbalvelden. Tenzij het echt zwaar geregend heeft, ligt het crossparcours in Booischot er doorgaans vrij snel bij. Zondag zal dat normaal gezien niet anders zijn. “De velden liggen er goed bij”, vertelt voorzitter van AVZK, Hendrik Lekens. “Er wordt nog wel een beetje regen voorspeld, maar dat zal de zaak niet maken. We verwachten dat het goed beloopbaar zal zijn.”

De voorbije jaren kreeg de cross een tamelijk sterke bezetting. Vorig jaar gingen Belgisch kampioen korte cross Sam Valgaeren en meervoudig Belgisch kampioene marathon Els Rens er met de zege lopen. Zij zondag niet van de partij. Valgaeren is op vakantie in Vietnam en Rens loopt zaterdag een stratenloop. Maar er zullen ongetwijfeld wel enkele grote namen opduiken.

“Het is altijd wat afwachten wie er komt opdagen. Dat weten we nooit van tevoren. Wie we verwachten van onze eigen club? Katinka Bassleer is bij de juniores vrouwen heel sterk bezig. Dirk Van Aelst eindigt de laatste tijd vaak voorin bij de masters 50+. Hem verwachten we zeker ook vooraan.”

Er is in Booischot geen korte cross, maar wel een afzonderlijke wedstrijd voor masters 50+. Ook de G-loop wordt altijd erg goed gesmaakt bij AVZK, een club die gekend staat om zijn goeie G-werking. Door de examenperiode zullen sommige reeksen wellicht minder bezet zijn. “Dat ondervinden we ieder jaar wel een beetje bij de tweedejaarsminiemen, de cadetten en de scholieren. Net als de voorbije jaren verwachten we ongeveer 650 deelnemers. Daar zullen we tevreden mee zijn.”