© Photo News

Veiligheidsrisico’s

Pro League belegt spoedvergadering op Stayen over uitwedstrijden Standard

De Pro League houdt vrijdag een spoedvergadering op Stayen. Dat naar aanleiding van de incidenten tijdens de Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard Luik en de eenzijdige beslissing van Standard om geen uittickets meer aan te bieden aan de eigen supporters. De Pro League stelt nu vast dat er zich bepaalde veiligheidsrisico’s kunnen vormen, meer specifiek: de vermenging van thuis- en uitsupporters.

Voornamelijk de Limburgse verplaatsingen van Standard naar Racing Genk op 18 december en naar Sint-Truiden op 27 december houden een risico in. Op vraag van Pierre François, CEO van de Pro League, wordt er vrijdag een spoedvergadering gehouden op Stayen in aanwezigheid van Standard-voorzitter Bruno Venanzi, Genk-directeur Patrick Janssens en STVV-manager Philippe Bormans (STVV). De lokale politie zal ook aanwezig zijn.

“De Pro League wil samen met de clubs de uitdaging die zich stelt aangaan, namelijk het naleven van de reglementen die in het leven zijn geroepen na incidenten uit het verleden en het zoeken naar oplossingen voor de toekomst”, verklaart François. “Deze oplossingen moeten de veiligheid van iedereen garanderen, het respect voor fair play handhaven en het mogelijk maken dat de supporters massaal naar het stadion kunnen afzakken.”

MEER OVER Standard de Liège