Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Trainers Werner Loots en Raf De Houwer kijken uit naar confrontatie: “We zijn niet enkel fijne collega’s, maar vooral echt goede vrienden”

Voetbal2de provinciale B Vlimmeren - Merksplas (zondag 14.30u)

Het is alweer drie seizoenen geleden dat Werner Loots en Raf De Houwer, toen als de trainers van KFC Nijlen en OG Vorselaar, tegenover elkaar stonden. Zondagmiddag kijken ze elkaar opnieuw als rivalen in de ogen. Loots als sportieve baas van Vlimmeren aan de ene kant, De Houwer als coach van Merksplas aan de andere zijde.

“Raf en ik kwamen elkaar voor het laatst als tegenstrevers tegenin het seizoen 2013-2014, maar dat lijkt wel een eeuwigheid geleden”, vertelt Werner Loots. “De confrontatie tussen Nijlen en Vorselaar was toen veel spannender, omdat het verschil in het klassement niet zo groot was als nu tussen Vlimmeren en Merksplas. Na onze recente drie op vijftien is dit uiteraard een superbelangrijke wedstrijd voor ons. We hopen punten te sprokkelen.”

“De heenronde verliep dramatisch, maar nu starten we terug van nul en zijn er opnieuw 45 punten te verdienen. Hopelijk kunnen we zondag voor de verrassing zorgen, maar Merksplas is echt een heel goede ploeg.”

“Ik snap dat Werner de underdog wil zijn, maar in een derby weet men nooit”, pikt Raf De Houwer in. “Een ploeg in nood kan vaak verrassend uit de hoek komen. In de heenwedstrijd liepen we vlot uit tot 2-0, maar daarna brachten we onszelf nog in de problemen. Nu zullen we het zeker niet zover laten komen, want dat was een belangrijke les.”

“Ik verwacht dat we een ander Vlimmeren zullen te zien krijgen, al was het maar omdat Werner een andere coach is dan Jan Mertens. Het is en blijft natuurlijk een confrontatie tussen een ploeg met en een zonder vertrouwen.”

De uitslag van zondag zal zeker geen struikelblok vormen voor de vriendschap tussen de twee trainers.

“Raf is een fijne collega in het trainersvak, maar hij is in de eerste plaats een echte goede vriend”, gaat Werner Loots verder. “We kunnen allebei het voetbal goed relativeren. Het is maar een spelletje of een hobby.”

“Wat de uitslag ook wordt, het wordt sowieso een bijzondere wedstrijd voor ons persoonlijk”, aldus nog Raf De Houwer. “Met de promotie naar eerste provinciale maakten we samen nog de glorietijd van Vlimmeren mee. De kampioenenploeg van toen komt trouwens nog geregeld samen.”

“Voor mij zal Vlimmeren altijd iets speciaals betekenen. Mijn ouders zullen zondag trouwens ook van de partij zijn. Zij werden door mensen van Vlimmeren uitgenodigd om te komen eten. Na de match zullen we zeker allemaal verbroederen.”