Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Wouter Keyzer (antonia) komt onder nieuwe coach helemaal tot ontbolstering

“De totaal andere aanpak van Jesse Verstraeten rendeert al”

Al drie wedstrijden niet meer verloren en vorige week nog een 3-5 zege op GR Katelijne. Antonia reist met veel vertrouwen af naar Branddonk. Wouter Keyzer hoopt er met een tweede opeenvolgende uitzege de definitieve aansluiting te maken met de andere staartploegen.

Bovendien won Antonia de heenmatch nog tegen Branddonk met 2-1. Sindsdien moest het dertien vruchteloos wachten op een nieuwe zege. Tot vorig weekend dus. Branddonk lijkt zo op het ideale moment te komen. “Op de openingsspeeldag was het nog een gevleide zege”, zegt Wouter Keyzer. “Branddonk teert op inzet en wilskracht. Maar we moeten zeker iets kunnen halen. De Kempenaars zitten in een negatieve spiraal en sprokkelde uit de laatste acht matchen slechts drie punten. Thuis pakte het zelfs nog geen enkele zege, we willen dat graag zo houden. Een gelijkspel zou op zich niet slecht zijn, maar toch zouden we graag de zege pakken. In dat geval vinden we de aansluiting met onze concurrenten in de strijd voor het behoud.”

Keyzer pendelde lange tijd tussen basis en bank, maar komt onder nieuwe coach Verstraeten helemaal aan de oppervlakte. “Het geloof in eigen kunnen is volledig terug. Onder de nieuwe coach scoorde ik ook al in elke wedstrijd. We lopen weer voor mekaar en dat merk je ook aan ons puntentotaal. Met vijf op negen begint de totaal andere aanpak van Jesse Verstraeten al te renderen”, aldus Keyzer.