Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste provinciale - Martijn ThomassenVC Herentals

“Lyra ligt gebrand op revanche”

Bij het begin van de competitie verbaasde Herentals met een zes op zes tegen Lyra en Lille. Met die prestaties werd de basis gelegd voor een fantastische eerste periode. Net die twee ploegen moet VC voor de winterstop nog bekampen.

“Er staan ons ongetwijfeld twee zware matchen te wachten”, weet Martijn Thomassen. “Enerzijds zullen Lyra en Lille door die nederlagen uit de heenronde gebrand liggen op sportieve weerwraak. Anderzijds hebben wij natuurlijk vertrouwen, want we konden hen dit seizoen al eens verslaan.”

“Zondag komt eerst Lyra aan de beurt. Het belooft lastig te worden. Lyra is echt een goede ploeg. Ze staan volgens mij onder hun waarde geklasseerd. Dat zal zeker nog veranderen, want het seizoen is nog maar halfweg.”

“Wij moeten na Nieuwjaar trouwens ook nog twee inhaalwedstrijden afwerken. Ondertussen groeien we stilaan weer naar ons oude niveau toe. De zege van afgelopen zondag tegen Berg en Dal was heel erg welkom na die moeilijke periode. Door de tragische gebeurtenissen is de groep veel hechter geworden. Dat zag je zondag ook op het veld. We hebben er allemaal hard voor de zege gevochten.”

“Het oude VC is nog niet helemaal terug, maar als we allemaal hard blijven werken, gaan we zeker nog mooie resultaten kunnen neerzetten. Hopelijk lukt dat zondag al tegen Lyra.”