Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We zijn op onze hoede”

Voetbal1ste provinciale - Jeff De BusserLille

Lille -

Door de schorsing van Nicolas Appeltans lijkt het waarschijnlijk dat Jeff De Busser nog eens zijn kans krijgt op de linkerflank. De voorbije twee wedstrijden kwam de man met de langste staat van dienst bij de club niet van de bank.

“Dat is frustrerend, want als voetballer wil je niet anders dan op het veld staan. De uiteindelijke beslissing over wie speelt, ligt bij de trainer. Eén ding moet duidelijk zijn: als hij me nodig heeft, kan hij op me rekenen”, zegt De Busser, die tevreden terugblikt op de heenronde.

“We vatten de terugronde aan met 31 punten en daar kunnen we tevreden mee zijn. Al zijn er nog steeds werkpunten. Na ons gelijkspel tegen Lyra zijn we de leidersplaats kwijt, maar dat hoeft geen drama te zijn. Er resten ons nog vijftien wedstrijden om ons ultieme doel te bereiken.”

“Met Heikant en VC Herentals wachten ons nog twee lastige opdrachten. Op de eerste speeldag wonnen we met 2-0 van Heikant, maar iedereen weet nog dat we toen voor de rust op een sublieme doelman Sven Govarts konden rekenen. Hij hield ons met enkele cruciale reddingen in de match, anders waren we bij de rust al uitgeteld. We zijn dus op onze hoede voor de verplaatsing naar Heikant. Zij wonnen hun jongste vijf wedstrijden en zitten in een uitstekende vorm. Aan ons om aan die reeks een einde te maken.”