Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste provincialebranddonk- Antonia (zondag 14.30u) - Raf Berkmans en co spelen cruciaal duel tegen Antonia

“Branddonk hoort thuis in eerste provinciale”

Het is van moeten: Branddonk maakt zich in de kelder van het klassement op voor een zespuntenmatch tegen rechtstreekse concurrent Antonia. Boekt het zondag eindelijk zijn eerste thuiszege van het seizoen?

Erwin Vandenbergh

Fraai oogt het rapport van groen-zwart momenteel niet. Na een schrale twee op achttien is Branddonk zelfs naar de degradatiezone getuimeld. “Vorige zondag verloren we met het kleinste verschil van Ternesse tegen een ploeg die eigenlijk sterker was”, zegt Raf Berkmans. “Toch baalden we na afloop, want dat ene tegendoelpunt was absoluut te vermijden. Ik denk dat we veel beter kunnen.”

Af en toe was tegen Ternesse duidelijk te merken dat de nervositeit bij Branddonk toeneemt. Groeit de frustratie? “Jazeker, en daar zijn ook redenen voor”, zegt Berkmans. “We zijn allemaal minder geduldig, maar we moeten veel meer als ploeg spelen. We moeten een knop omdraaien en ik denk dat dat besef nog niet bij iedereen is doorgedrongen. Normaal vormt Branddonk één grote familie, dat was jarenlang de sterkte van deze ploeg en dat gevoel moet absoluut terugkomen. Ik wijs niemand met de vinger, maar we zijn maar zo sterk als de zwakste schakel. Als aanvoerder voel ik me niet extra verantwoordelijk, maar ik zou volgend seizoen graag met Branddonk in eerste provinciale voetballen. Van maandag tot zondag leef ik voor deze club en dan verwacht je dat iedereen op de wedstrijddag dezelfde inzet opbrengt. Op training zie ik wel die gretigheid, maar tijdens de wedstrijd mag het allemaal best wat scherper. Een topseizoen zullen we niet meer draaien, maar deze club hoort wel in eerste provinciale thuis.”

De thuiswedstrijd tegen Antonia, de voorlaatste in het klassement, moet volgens Berkmans de kentering inluiden.

“Er zijn geen excuses mogelijk. Wij hebben meer kwaliteiten dan Antonia. We zullen zelf van bij de start het verschil moeten maken. De frustratie over het uitblijven van die eerste thuiszege moeten we van ons af voetballen.”