Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste provinciale - Gille Koppers Berg en Dal

“Allemaal voor de spiegel staan”

De nederlaag op VC Herentals was bij Berg en Dal voor enkelen de druppel die de emmer deed overlopen en dus werd er de voorbije dagen danig overlegd. Het bestuur behield het vertrouwen in trainer Rudi Hoes. Nu is het aan de spelers om met de voeten te antwoorden.

“Er wordt inderdaad van ons verwacht dat we reageren, maar eigenlijk hadden we dat al veel eerder willen en moeten doen”, legt aanvoerder Gille Koppers uit. “Het bestuur en de trainer zaten dinsdag rond de tafel om de redenen voor onze mindere prestaties te achterhalen, maar soms is de oplossing heel simpel. Iedereen moet voor de spiegel gaan staan en in de eerste plaats naar zichzelf kijken. We moeten zorgen dat we allemaal scherp aan de aftrap verschijnen. Alleen dan kunnen we resultaten boeken.”

“We incasseerden de afgelopen weken enkele pijnlijke nederlagen, maar niet alleen op mentaal vlak kregen we klappen, want enkele spelers vielen uit met zware blessures. We hebben nog altijd niet met onze typeploeg kunnen spelen. Dat is ook een deel van het verhaal.”

“Zondag willen we de drie punten mee naar huis brengen. Met de trip naar Zwijndrecht en de thuismatch tegen Brasschaat staan we voor twee heel belangrijke wedstrijden. Deze ontmoetingen moeten ons punten opleveren. Maar bij onze tegenstrevers denken ze daar allicht net hetzelfde over.”