Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Eerste doel is het behoud verzekeren”

Voetbal3de Provinciale A - Jef HillenAchterbroek

Na het vertrek van het trainersduo Peter Francken-Tom Van Hees koos het bestuur van Achterbroek voor een nieuwe trainersstaf uit eigen stal. Jef Hillen en Luc Geerts nemen de ploeg per direct over.

Daags nadat Peter Francken zelf zijn ontslag bekendmaakte, onder meer omdat hij ‘het niet meer eens was met de wensen van een aantal spelers’, werd oude bekende Jef Hillen (ex-T2) opgevist. “Ik ben Achterbroek altijd trouw gebleven. Als het bestuur je belt en vraagt om te helpen, dan zeg je daar als grote supporter niet neen tegen”, zegt Hillen. “De bedoeling is om het seizoen sowieso uit te doen. Daarna zullen we het parcours samen evalueren. De jongens kennen me nog als T2, dat is een voordeel.”

Hillen zal werk hebben om de ploeg op de rails te krijgen. “Verwacht geen wonderen. Ons eerste doel is punten sprokkelen en het behoud in derde verzekeren.”

Hillen debuteert tegen Kalmthout. “KSK zal gebeten zijn om Achterbroek te kloppen. Kalmthout zal op ons kunstgras goed voor de dag komen. Aan ons om ze het moeilijk te maken met de typische Achterbroek-spirit: met karakter en inzet. Dat hebben we de jongste weken wat gemist.”