Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

ZaalvoetbalBZVB 1ste klasse - Dirk Van Overbeke GS Beo bank Hoboken

“Dit is geen bepalende wedstrijd in de strijd om de titel”

GS Beobank Hoboken liet het voorbije weekend verrassend punten liggen tegen Limal. Vanavond trekken Maes en co naar koploper Thulin. Bij winst kan Hoboken mee aan de leiding komen.

mabe

“We hadden altijd moeten winnen tegen Limal”, foetert de Hobokense voorzitter Dirk Van Overbeke. “Maar zoals vaak in het (zaal)voetbal kreeg de ploeg die de kansen niet benutte op het einde van de wedstrijd het deksel op de neus. Jammer, want zo kwam er een einde aan een reeks van zes overwinningen op rij en zagen we Thulin een puntje verder uitlopen.”

Toch hecht de Hobokense preses niet al te veel belang aan het huidige klassement en kan hij het belang van de confrontatie van vanavond relativeren.

“Op zich is dit geen bepalende wedstrijd in de strijd om de titel. Die wedstrijden vinden plaats eind mei, als de play-offs worden afgewerkt. Al wil dat niet zeggen dat we geen belang hechten aan het resultaat. Maar het is niet zo dat we, in tegenstelling tot in heel wat andere wedstrijden, absoluut punten moeten pakken. Thulin is een ploeg die ons niet echt ligt, zeker niet bij hen thuis. Dat weten we uit het verleden. We kunnen niet meer doen dan ons best.”

Dirk Van Overbeke kijkt dan ook al verder vooruit. “Na deze wedstrijd spelen we voor de winterstop nog een uitwedstrijd op Puurs, nog zo’n ploeg waar we in het verleden niet al te veel punten tegen pakten. Als we voor de winterstop één of twee punten kunnen sprokkelen, staan we nog altijd mee bovenaan. Doel is om op het einde van het seizoen opnieuw in de play-offs aanwezig te zijn.”