Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Een mindere match toch winnen, is ook een kunst”

VolleybalCEV Cup - Alain DardenneTopvolley Callant Antwerpen

Topvolley Callant Antwerpen speelde woensdagavond tegen het Kroatische Kastela niet meteen zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar won wel met 3-1. Trainer Alain Dardenne was dan ook mild voor zijn jonge groep en kon leven met het resultaat.

“Het was zeker niet onze beste wedstrijd”, trapt de Antwerpen trainer een open deur in. “Maar over het resultaat ben ik best tevreden. Niet goed spelen en toch je doel bereiken is ook een kunst. Zo’n mindere wedstrijd hoort nu eenmaal bij het groeiproces van deze jonge groep.”

Dardenne zag vooral het positieve van de Europese match in. “Op zich is het niet slecht dat zoiets een keer gebeurt. Daar kunnen de gasten nog enorm veel uit leren. Hoe meer we wedstrijden van dit niveau spelen, hoe meer ervaring ze krijgen om daar mee om te gaan. De boog kan ook niet altijd gespannen staan. De jongens hebben al eens recht op een iets mindere wedstrijd. Ze leggen zichzelf soms nog te veel druk op en willen constant tonen dat ze toppers in wording zijn. Dat is een goede attitude, maar soms moet je het ook kunnen loslaten.”

Gent

Veel tijd om over de wedstrijd na te kaarten hebben de spelers van Antwerpen niet, morgenavond al wacht misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de heenronde voor de Sinjoren.

“Als we tegen Gent de drie punten kunnen thuishouden, doen we een schitterende zaak in de strijd om de play-offs. In dat geval slaan we een directe concurrent al terug tot op elf punten.”