Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste provinciale - Ben Van Gorp Brasschaat

“Vier op zes is absolute must om ons te redden”

Na een goede competitiestart is Brasschaat ondertussen helemaal weggezakt in de stand. Vorig weekend ging het nog met het kleinste verschil thuis onderuit tegen Oppuurs. Tijd voor de wederopstanding dus. Liefst morgenavond al als De Kempen op bezoek komt. “Een vier op zes voor de winterstop is een absolute must”, zegt aanvoerder Ben Van Gorp.

“Als promovendus zijn we echt goed aan het seizoen begonnen, maar dat is alweer even verleden tijd”, zucht Van Gorp. “In de heenronde gingen we nog 2-2 gelijkspelen bij De Kempen, maar hadden we altijd moeten winnen. We hebben toen te veel respect getoond. Er zat echt meer in. Dat moeten we morgen voor eigen volk rechtzetten.”

Al zal Brasschaat dan toch efficiënter met zijn kansen moeten omgaan. Van Gorp: “Daar loopt het al te vaak mis. Ook tegen Oppuurs kregen we de bal maar niet tegen de touwen. Met Jens Van Loon die uit schorsing terugkomt, moet het in elk geval beter lopen. Zijn aanwezigheid scheelt een slok op een borrel. De komende twee weken zijn cruciaal. We moeten absoluut boven de laatste vier de winterstop induiken. Ik zou dan ook graag minstens vier op zes halen uit onze laatste twee wedstrijden voor de break.”

Met matchen tegen De Kempen en Berg en Dal moet dat op papier ook mogelijk zijn. “Het zijn twee ploegen die we aankunnen. Minder dan vier op zes is echt onacceptabel. Anders wordt het echt moeilijk om ons te redden.”

Ook de jeugdigheid lijkt de ploeg parten te spelen. De parkploeg presteert met ups en downs. “Die wisselvalligheid hoort erbij, dat is het leergeld dat we betalen. De komende twee weken is er geen excuus meer, nu moet het gebeuren.”