Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste provinciale Schriek - TERNESSE (zondag 14.30u) - Bart De Corte beseft dat Ternesse nog veel werk heeft

“We moeten gewoon verder doen zoals we bezig zijn”

Ternesse voert na de heenronde het klassement aan, maar de Wommelgemnaren weten dat de schaapjes nog lang niet op het droge zijn. “In deze reeks kan alles snel veranderen”, weet de ervaren Bart De Corte.

STIJN DRUANT

Bij Ternesse werden voor aanvang van de competitie de hoge ambities niet uitgebazuind, maar iedereen in Wommelgem weet dat zoals het nu draait en met de ervaring en het talent waarover de ploeg nu beschikt, er kan meegestreden worden tot de laatste snik. Zelfs met kleppers als Herentals en Lille als concurrenten. Maar de weg is nog lang. Om te beginnen moeten Bart De Corte en maats zich dit weekend voorbij Schriek zien te worstelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, weet De Corte.

“Schriek is een van de lastigste verplaatsingen”, zegt De Corte. “We wonnen daar de laatste jaren nooit. De pandoering van vorig seizoen was een dieptepunt. We zijn dus op onze hoede. We staan nu onverwacht aan de leiding en gaan gewoon blijven voortdoen zoals we bezig zijn. Dat wil zeggen: elke match proberen te winnen, goed voetbal spelen en plezier maken. En dan zien we wel.”

“Uiteraard blijft de top drie het doel. Maar we weten dat het in deze reeks snel kan gaan. De ploegen staan op een zakdoek bij elkaar. Wij, Lille, Herentals, Heikant, Oppuurs en Schriek. Want ondanks hun mindere periode zie ik Schriek als een topploeg. Een paar mindere resultaten en er kunnen zo een paar ploegen over ons springen. Ook niet vergeten: als Herentals hun twee inhaalmatchen wint, komen zij weer aan de leiding.”

De Corte komt ook nog even terug op het definitieve afhaken van sterkhouder in de defensie Thomas Broeckaert.

“Het is zeer jammer dat Broeckaert moet stoppen. Thomas is een toffe ploegmaat met wie ik goed overeen kwam”, zegt De Corte. “Ik begrijp zijn beslissing wel gezien de leeftijd (Broeckaert is een jonge dertiger, red.). Zijn lichaam begon moeilijk te doen. Als je dan op professioneel vlak een kans krijgt, moet je die natuurlijk grijpen. Na jarenlang een drukke agenda met de combinatie werk/voetbal te hebben gehad, kan hij nu misschien wat meer genieten van zijn tweeling.”