Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Tonen dat ik in  de basis thuishoor”

Foto: smb

“Tonen dat ik in de basis thuishoor”

Matthew HaesendonckxKaart

Na twee nederlagen op rij pakte Kaart vorig weekend tegen Bonheiden nog eens een punt. Met dank aan Matthew Haesendonckx, die een kwartier voor tijd mocht invallen en niet veel later voor de gelijkmaker tekende. Zondag moet in de derby tegen Mariaburg de bevestiging volgen.

“Een derby blijft een speciale wedstrijd en dat late punt tegen Bonheiden heeft ons een boost bezorgd”, zegt Haesendonckx.

De doelpuntenmaker van vorig weekend was verrast met zijn plaatsje op de bank. “Ik wilde me bij mijn invalbeurt dan ook extra tonen. Welgeteld vier minuten stond ik op het veld toen ik de gelijkmaker scoorde. Zo werd mijn ontgoocheling al snel omgezet in tevredenheid. Hopelijk lukt het zondag tegen Mariaburg opnieuw.”

Haesendonckx wil tegen de buren maar wat graag tonen dat hij in de Kaartse basisploeg thuishoort.

“Ik zal extra scherp starten, het blijft een derby. Bovendien moeten we ons verlies uit de heenronde nog rechtzetten (toen Kaart met 3-1 ging verliezen bij Mariaburg, red.). Hopelijk onderschatten ze ons en kunnen we na ons punt tegen Bonheiden de thuissupporters opnieuw reden tot juichen geven. Liefst met een zege natuurlijk.”