Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste provinciale - Tom Van Britsom Verbroedering Zwijndrecht

“Punten thuishouden als we het behoud willen verzekeren”

Voor Verbroedering Zwijndrecht begint de terugronde met een thuiswedstrijd tegen Berg en Dal. Meteen een bijzonder belangrijk duel, want bij een zege springt Zwijndrecht in het klassement over de tegenstrever van zondag.

jp

Op de openingsspeeldag zat Tom Van Britsom nog op de bank en mocht hij tien minuten voor tijd invallen. De laatste weken is er wel een basisplaats voor hem weggelegd.

“We kwamen toen 2-0 achter, scoorden in het slotkwartier de aansluitingstreffer en gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Maar in blessuretijd kregen we alsnog het deksel op de neus”, herinnert Van Britsom, die dit weekend op een ander scenario hoopt, zich.

“Dit is een zespuntenwedstrijd. Als we het behoud willen verzekeren, kunnen we de drie punten maar best thuishouden. Het vertrouwen is er in elk geval na de zege tegen De Kempen. We hebben ook vastgesteld dat Berg en Dal aan een slechte reeks bezig is. Al mogen we ons daar niet op blindstaren. We weten uit het verleden dat het gevaarlijk is om tegen ploegen te spelen die al lang niet meer gewonnen hebben.”

“Voor de winterstop spelen we ook nog tegen Lyra, maar aan die wedstrijd beginnen we pas te denken na het laatste fluitsignaal zondag. Het belangrijkste is nu dat we nog zo veel mogelijk punten halen, zodat we een bonus hebben voor de belangrijke januarimaand.”