Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Een plaats in de top vijf is realistisch”

Ian GeysSK Wilrijk

Na de derby tegen RVC Hoboken begint de terugronde voor SK Wilrijk met een nieuwe thuiswedstrijd en topper. Dit keer komt Sporting Burcht op bezoek.

“Ik verwacht niet dezelfde Burchtse ploeg als die van de heenwedstrijd”, zegt doelman Ian Geys. “Toen wonnen we nipt met 1-2 na een doelpunt in blessuretijd. Burcht maakte intussen een inhaalbeweging en draait net als wij mee in de top van de rangschikking. Vandaar dat ik een tegenstrever met een heel andere ingesteldheid verwacht. Dit is tenslotte andermaal een topper.”

Met de 0-0 tegen RVC Hoboken van vorige zondag was Geys tevreden. “Het was een juist resultaat. We controleerden elk een helft. Tegen Burcht wordt het misschien opnieuw zo’n wedstrijd. We hebben moeite om te scoren, maar slikken ook niet gemakkelijk een tegendoelpunt.”

“Ondertussen komt er bovenaan het klassement stilaan afscheiding voor enkele clubs. Het bestuur legt ons geen enkele druk op, maar dat betekent niet dat we geen ambitie hebben. Een plaats in de top vijf is realistisch. Al zullen de kans om een prijs te pakken niet laten liggen. Daarom is die match van zondag andermaal belangrijk.”