Supermarkt Match op De Keyserlei sluit definitief

Veel rekken zijn nu al leeg. Foto: JHS

Supermarkt Match op De Keyserlei sluit definitief

Print
Antwerpen 2018 -

Supermarkt Match in het Keyser Center op de Antwerpse De Keyserlei sluit op zaterdag 17 december definitief de deuren. Tegenvallende verkoopcijfers deden de directie overgaan tot de drastische beslissing.

“Het is een jammere beslissing”, reageert Sabine Muller, woordvoerster van supermarktketen Match. “Maar de cijfers waren niet goed.” En dus besliste de directie van Match om de vestiging onder de UGC-cinema’s in het Keyser Center op de De Keyserlei te sluiten. Op zaterdag 17 december gaan de deuren onherroepelijk dicht. “We hebben doorheen de jaren alles geprobeerd om de verkoopcijfers op te krikken”, zegt Muller. “Dat is helaas niet gelukt. Een winkel sluiten is nooit goed nieuws, maar het was de enige oplossing.”

Kortingen

Als voornaamste reden voor de slechte cijfers geeft Muller de locatie en ligging van de winkel. “De winkel is amper zichtbaar vanop de straat”, zegt ze. “Bovendien moeten klanten naar beneden gaan. Dat werkt niet in de huidige manier van consumeren.”

Ook de druk van vele andere supermarkten in de buurt voelde men bij Match. “En de ligging in het centrum waardoor mensen niet zo gemakkelijk met de auto konden komen”, legt Muller uit.

De supermarkt blijft nog een week open maar de rekken zullen stilaan leeg geraken. Om zo veel als mogelijk voorraad verkocht te krijgen zullen er kortingen toegepast worden. “Maar dat is iets dat de winkel zelf geregeld heeft.”

Volgens Muller werd voor het personeel een oplossing op maat gezocht. Wat er op de plaats komt van de supermarkt, is nog niet duidelijk.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio