© AP

“Er is een vacature vrijgekomen”

Mercedes zoekt opvolger voor Rosberg via advertentie: “Riant loon met bedrijfswagen”

Formule 1-renstal Mercedes heeft een humoristische advertentie in Autosport Magazine geplaatst om een opvolger te zoeken voor Nico Rosberg. Die kondigde kort na het behalen van de wereldtitel verrassend zijn afscheid aan.

“Er is een vacature vrijgekomen voor de positie van racepiloot”, steekt de advertentie van wal. “Als deel van een reizend team zal je verantwoordelijk zijn voor het besturen van een Formule 1-wagen op racecircuits tijdens testen en Grote Prijzen.”

Mercedes zoekt “een gemotiveerd iemand met een sterke hunker naar succes”. “Vaardigheden als sturen, remmen en vooral gas geven zijn pluspunten, net als in het bezit zijn van een FIA superlicentie.” Daarnaast moeten kandidaten communicatief sterk zijn en extreem veel geduld met de media kunnen oefenen. Zelf biedt Mercedes “een riant loon, een levensverzekering, particuliere medische dekking en een bedrijfswagen”.

AMG Petronas Mercedes F1 plaatst wel vaker vacatures in het Britse magazine voor functies binnen het team. Hoewel het duidelijk is dat het deze keer om een grap gaat, publiceerde de Duitse renstal veiligheidshalve geen contactgegevens.

Inmiddels lijkt de kans groot dat Rosberg bij Mercedes opgevolgd zal worden door zijn landgenoot Pascal Wehrlein. Die 22-jarige Duitser van Mauritiaanse afkomst is sinds 2014 als testpiloot bij het team aan de slag. Dit seizoen werd hij als wedstrijdpiloot uitgeleend aan het Britse Manor Racing en scoorde hij in Oostenrijk zijn eerste WK-punt. Andere namen die circuleren om het tweede zitje naast dat van de Brit Lewis Hamilton in te nemen, zijn die van de 35-jarige Spanjaard Fernando Alonso (McLaren), wereldkampioen in 2005 en 2006, en van de 27-jarige Fin Valtteri Bottas (Williams).