© EPA

Kunnen Rouches profiteren?

Standard krijgt veredeld B-elftal van Ajax tegenover zich

Standard-coach Aleksandar Jankovic stuurt donderdagavond (21u05) Isaac Mbenza en Réginal Goreux de wei in tegen Ajax op de zesde en laatste speeldag in de groepsfase van de Europa League. Zij vervangen de geschorsten Ishak Belfodil en Collins Fai.

Op Sclessin verdedigt Guillaume Hubert het Standard-doel. Centraal achterin is Alexander Scholz voldoende fit bevonden, hij krijgt Kostas Laifis naast zich. Flankverdedigers van dienst zijn Corentin Fiore en Réginal Goreux. Centraal op het middenveld staan aanvoerder Adrien Trebel en Eyong Enoh. Op de vleugels moeten Jean-Luc Dompé en Junior Edmilson onrust zaaien. De aanval wordt gedragen door Orlando Sá en Isaac Mbenza.

Zoals verwacht geeft Ajax-coach Peter Bosz verschillende spelers rust. De Amsterdammers, al zeker van de groepszege, treden aan met een veredeld B-elftal. Zo zitten doelman Andre Onana, talent Kasper Dolberg en Hakim Ziyech op de bank. Aanvoerder Davy Klaassen keert terug uit schorsing.

In groep G gaat het tussen Standard en Celta de Vigo om het tweede ticket voor de 16e finales. Ajax is al zeker van de groepswinst. De Rouches en de Spanjaarden tellen allebei zes punten. De onderlinge duels eindigden telkens op 1-1. Standard (+2) heeft een iets beter doelsaldo dan Celta (+1). Als Standard tegen Ajax even goed doet als Celta bij Panathinaikos, dan stoten de troepen van Jankovic door naar de volgende ronde.