Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“De club vroeg me om te depanneren na het vertrek van Larbi Rachi”

Voetbal4de provinciale C - Gaëtan Lauwrys Emblem

Larbi Rachi koos na amper twee weken bij Emblem voor een nieuw avontuur bij GR Katelijne. De revaliderende doelman Gaëtan Lauwrys volgt Rachi op als trainer.

Ex-trainer Larbi Rachi geeft nog even wat uitleg over zijn keuze voor een nieuwe sportieve uitdaging bij eersteprovincialer GR Katelijne. “Ik vind het spijtig voor de mensen van Emblem, want we zaten op dezelfde golflengte”, zegt Rachi. “Ik vond het heel ambetant om na slechts twee weken mijn ontslag aan te bieden. Ik hoop echt dat de club begrip voor mijn keuze opbrengt, want ik kon de kans om T1 bij een eersteprovincialer te worden niet laten liggen.”

“Volgend seizoen opnieuw tussen de palen”

De onfortuinlijke Gaëtan Lauwrys wordt tijdelijk de nieuwe sportieve baas bij Emblem. “Ik zit op schema met mijn revalidatie na mijn scheenbeenbreuk en hoop volgend seizoen opnieuw tussen de palen te staan”, vertelt Lauwrys. “De club vroeg om te depanneren en daarom zet ik mijn eerste stappen als hoofdtrainer ad interim. Na de 1 op 18 snakt heel Emblem naar puntenwinst tegen Ranst B. We verloren op de openingsspeeldag tegen hen met 4-0. Een goed resultaat nu zou voor mij een leuke start betekenen.”