Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Deze topper beslist niet over de titel”

voetbal4de provinciale c - Arne FrancqOxford Hemiksem

Voor Oxford Hemiksem gaat de terugronde van start met een onvervalste topper. Het ontvangt immers leider Sint-Amands. Bij winst komt het alleen aan de leiding.

Zelf staat Oxford Hemiksem op een gedeelde tweede plaats met Nielse, maar het heeft een wedstrijd meer gewonnen. “Het is een belangrijke wedstrijd, maar ze zal niet beslissen over de titel”, voorspelt Arne Francq, die zich de heenwedstrijd op de openingsspeeldag nog goed kan herinneren.

“Het was een bloedhete woensdag in augustus en we speelden 5-5 gelijk op het veld van Sint-Amands, maar we hadden die wedstrijd altijd moeten winnen.”

“Wij dachten na afloop in elk geval niet dat ze het zover zouden schoppen dat ze halverwege de competitie aan de leiding zouden staan. Voor ons komt het er in de terugronde op aan dat we het beter doen in de toppers. Tegen Nielse en Schelle verloren we immers dus dat betekent dat we een schamele 1 op 9 haalden in de duels tegen de andere ploegen uit de top vier.”

Alle toppers thuis

“Voordeel is wel dat we die drie toppers allemaal thuis mogen spelen en hopelijk kunnen we dan ook gebruikmaken van onze uitstekende thuisreputatie. Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden dat we thuis nog eens verloren.”