Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We mogen de strijd  nog niet opgeven”

Danny Verbessem. Foto: avt

“We mogen de strijd nog niet opgeven”

Voetbal2de provinciale ASK Wavria - 40-jarige Danny Verbessem moet bij rentree jeugdig Wavria ervaring bijbrengen

Doelman Danny Verbessem viert zondag na zes speeldagen afwezigheid zijn wederoptreden. Als 40-jarige moet hij het jeugdige Wavria de nodige ervaring bijbrengen. “We mogen de strijd niet opgeven”, luidt zijn boodschap.

Danny Verbessem (40) viel half oktober thuis tegen FC Katelijne bij een 2-0 voorsprong uit met een liesletsel. Vervanger Sam Jaspers moest toen nog drie tegengoals slikken. In de daaropvolgende zes wedstrijden moest hij zich, ondanks het behalen van vier punten en de enige clean sheet tot op heden, nog 21 keer gewonnen geven. Hem met alle zonden Israëls overladen, zou te makkelijk zijn, want ook Verbessem moest zich in de drie volle matchen die hij speelde tien keer omdraaien.

Toch draagt de veteraan van vele oorlogen - die in zijn lange loopbaan ook bij Hooikt, Heikant, Bonheiden en SK Berlaar speelde, bij zijn moederclub Wavria de hoop op beterschap weg.

“Zo evident is dat niet”, waarschuwt hij voor overdreven optimisme. “Onze door blessures geplaagde verdediging staat nog altijd niet op zijn sterkst en met Kontich dient zich een lastige klant aan.”

Toch boezemt dat wederoptreden Verbessem geen vrees in. “Neen, schrik heb ik niet. Daar heb ik al te veel watertjes voor doorzwommen. Bovendien ben ik een winnaarstype. Ik zal veel werk op te knappen krijgen, maar ik zal er alles aan doen om de nul te houden. Dat zou ons dan minstens één punt opleveren. Als ook nog eens een appel uit de kast mag vallen, winnen we misschien wel. Eén ding mag je alvast noteren: we mogen de strijd niet opgeven. Met Bevel, Kaart en Ranst zijn er nog ploegen die in de problemen zitten.”

Voetbalmoe is de 40-jarige Katelijnenaar allerminst. “Ik heb het druk als projectleider villabouw, maar doe dit nog graag. Ook al ben ik na een lange dagtaak iedere avond na de training doodmoe.”