Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We hebben iets recht te zetten”

voetbal1ste provinciale - Kevin Huysmans Groen Rood Katelijne

Mechelen -

Groen Rood Katelijne beleefde zijn zoveelste woelige week van dit seizoen. Zondag werd Wim Dhondt als coach de laan uitgestuurd en dinsdag werd met Larbi Rachi een oude bekende als opvolger aangeduid. Het wordt nu stilaan tijd om ook op het veld te reageren, vindt ook aanvoerder Kevin Huysmans. “Tegen Oppuurs hebben we overigens iets recht te zetten.”

Huysmans stond de voorbije twee weken langs de kant met een spierscheur. Dinsdag hield hij het nog bij loopoefeningen, maar donderdag trainde de topschutter van vorig seizoen met de groep mee, zodat de hoop aanwezig is dat hij zondag speelklaar is. Net op tijd om zijn maatje Maxim Put af te lossen, want die zit nu met dezelfde blessure voor de rest van dit kalenderjaar langs de kant.

“We hebben zeker iets recht te zetten tegen Oppuurs. In de openingsmatch van dit seizoen gingen we daar zwaar onderuit en dat vraagt om een revanche.”

“Ik denk en hoop dat de groep gemotiveerd zal zijn en de voorbije woelige dagen achter zich kan laten. Het ontslag van coach Dhondt kwam enerzijds verrassend, maar anderzijds hebben de cijfers gesproken. We kregen de voorbije matchen te veel doelpunten binnen en daar waren we met zijn allen verantwoordelijk voor. Met Larbi Rachi als nieuwe coach vermoed ik wel dat we gaan terugvallen op de organisatie die Raf Joosten elke wedstrijd in deze ploeg pompte. De groep heeft alleszins positief gereageerd op zijn aanstelling. Het is nu aan die volledige groep om die steun ook tussen de lijnen waar te maken, want een tweede verlies in hetzelfde seizoen tegen Oppuurs is voor ons niet aan de orde.”